Pristupačnost mrežnih stranica i mobilnih aplikacija

Izjava o pristupačnost

Općina Trpinja, kao tijelo javne vlasti, obvezna je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (Narodne novine 17/19) od 23. rujna 2019. Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice domene opcinatrpinja.hr .
 

Status usklađenosti

Ove internetske stranice u većoj mjeri su usklađene sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora na način da:
  • ispunjavaju većinu obveznih zahtjeva za osiguravanje digitalne pristupačnosti prema članku 7.1. Smjernica CARNET-a za osiguravanje digitalne pristupačnosti  koje su pregledane i odobrene od nacionalnih krovnih udruga osoba s invaliditetom.
  • ispunjavaju većinu dodatnih preporuka prema članku 7.2. Smjernica CARNET-a za osiguranje digitalne pristupačnosti

 

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je u pogledu općih zahtjeva za osiguranje pristupačnosti iz sljedećih razloga:
  • dio slika nema prikladan tekstualni naziv ili opis
  • pojedine datoteke i arhive nisu čitljive čitačima ekrana jer sadržavaju dokumente koji su spremljeni kao slike ili komprimirani bez odgovarajućeg tekstualnog opisa

 

Podizanje razine pristupačnosti

Općina Trpinja poduzima aktivnosti kojima će kontinuirano poboljšavati usklađenost sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske s ciljem potpune prilagodbe svojeg internetskog sadržaja osobama s invaliditetom.

 

Priprema ove Izjave o pristupačnosti

Ova Izjava pripremljena je dana 27. listopada 2020., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene u obliku testiranja pristupačnosti.

 

Povratne informacije i podaci za kontakt

Sve upite u vezi s pristupačnosti internetske stranice www.opcinatrpinja.hr korisnici mogu uputiti:
  • elektroničkom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • telefonom: 032/564-217
  • poštom: Općina Trpinja, Gajčanska 1, 32224 Trpinja
Općina Trpinja dužna je na upite, obavijesti ili zahtjeve korisnika u vezi s osiguravanjem pristupačnosti odgovoriti u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti odnosno zahtjeva ili ga u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će odgovoriti na korisnikovu obavijest ili zahtjev.

 

Inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske
U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje:
  • elektroničkom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • poštom: Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske, Trg žrtava fašizma 3, 10000 Zagreb, Hrvatska

 

 
 
Copyright © Općina Trpinja